Tapo RV30 Plus Lidar Navigasyonlu Robot Süpürge İncelemesi

4200 Pa çekiş gücüyle radara yakalanan Tapo RV30 Plus modelini inceledik. Soru ve cevaplarla adım adım bu kendi kendisini boşaltan, süpüren, paspaslayan ve uygulamada ince ince ayarlanan süpürgenin özelliklerine bakalım.

Öncelikle TP-Link hem tanklı RV30 Plus, hem de tanksız RV30 modellerini sunuyor. Kendi kendisini gidip istasyona boşaltan model için Plus’ı seçmek daha iyi. RV30 Plus Robot süpürge Amazon fiyatı için tıklayın… 

Yukarıda gördüğünüz inceleme videosundaki soruları da kutu açılışı videosundan derlemeye başladık:

TP-Link’in önce çıkarttığı özellikler:

  • 4200Pa Hiper Emiş – Daha derin ve güçlü bir temizlik için boşluklar arasına sıkışmış kalıntıları ve halılara gizlenmiş tozları süpürür.
  • 4L Büyük Toz Torbası ile Otomatik Boşaltma – Ellerinizi 70 güne kadar serbest tutmak için temizlikten sonra çöp kutusunu otomatik olarak boşaltır.
  • LiDAR & Gyro Dual Navigasyon Sistemi – Dakikalar içinde evinizin haritasını çıkarır, ihmalleri ve tekrarlanan temizliği önler ve karanlıkta bile iyi çalışır.
  • Robot Süpürge ve Paspas – 3 seviyeli elektronik paspas, daha kapsamlı bir temizlik için yapışkan pisliklerin ve mutfak yağının üstesinden gelir.
  • Özelleştirilebilir Temizlik – Alanları birleştirin ve ayırın, temizlik programını ayarlayın ve her oda için temizlik modlarını özelleştirin.
  • 5 Saat Kesintisiz Temizlik – Uzun ömürlü, solmayan emiş için 5000 mAh pil.
  • Otomatik Şarj – Pil azaldığında otomatik olarak şarj yuvasına döner ve ardından kaldığı yerden yeniden başlar.
  • Otomatik Halı Takviyesi – Sert zeminden halıya geçerken emiş gücünü artırır.
  • Ses ve Uzaktan Kumanda – Akıllı hoparlörler aracılığıyla sesli komutlar gönderin veya Tapo uygulaması aracılığıyla kontrol edin.
  • Gerçek Zamanlı Sesli Raporlama – Robotun mevcut durumu hakkında sizi bilgilendirir.

Sizden gelen, kutu açılışından aldığımız sorular:

Soru: Merhaba kullanım sonrası yorumunu alabilir miyim? Ev için yeterli/uygun mu? Teşekkürler.

Cevap: Ev için yeterli ve uygun, hatta büyük evler, çok odalı evler, kedili ve köpekli ya da kalabalık, çok çocuklu evler için çok iyi.

Soru: Merhabalar bu üründen almak istiyorum fakat performans açısından inceleme vidosu bulamadim. Siz önerir misiniz? Avantaj ve tez avantajları nedir?

Cevap: Pil performansı müthiş, toz emiş performansı da çok yüksek. Bunun sebebi fırçayı yere yakın tutup iyi bastırması. Toz tankının emişi de çok güçlü, bunu da süpürgenin arkasından ve kısa bir kanal üzerinden emiş yaparak sağlamışlar.

Soru: Merhabalar benim evde modem yok. Telefon interneti ile çalışabilir mi gerekirse? Ürünün çekiş gücü 4200 PA. Keşke çalışsa hemen alırdım… Bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevap: İnternet bağlamadan, sadece tuşuna basarak temizlik başlatabilir ve durdurabilirsiniz. Ancak uygulama kontrolü, rutinler, güncellemeler için internete bağlamanız gerekiyor. İnternet bağlantısız robot süpürge de kullandım, emiş gücü için bence kullanılır ancak akıllı özellikleri olmayan bir süpürge de işinizi görecektir.

Soru: Philips 3000 series’in aynısı.

Cevap: Bizde yok ama internetten gördüğüm kadarıyla gövdeleri neredeyse aynı duruyor. İncelediğimiz modelin güç anahtarı altta değil yanda ama benzer yerde, tank ve fırça yapıları aynı, emiş güçleri benzer, paspas yapıları aynı. Aynı kasa üzerine kurulu diyebiliriz ama güç anahtarı ve tank farkından dolayı RV30 Plus farklı, RV30 ile gövde neredeyse aynı diyebiliriz. Yaygınsa daha iyi, yedek parçası ucuzluyor.

Soru: WiFi 7 desteği var mı?

Cevap: Henüz WiFi 7 desteği yok, WiFi 6 ağımıza bağladık, ileride daha üst sürüm bir kablosuz ağ kurarsak, geriye dönük uyumlulukla yine bağlanacaktır.

Soru: Yani ben bu tür cihazları çok gereksiz görüyorum zira sadece yeri (o da ne kadar becerebilirse) temizleyebiliyor, bir masaüstünü, kitaplığı vesaire yere 90 derece dik konumdaki veya yerden yüksekte olan satıhları temizleyemiyor. Sırf yerleri silsin diye de tonla para vermek bana çok mantıklı gelmiyor, süpürge faraş neyine yetmiyor yani…

Cevap: Masaüstü ve kitaplık temizliği, bunun yanında yerden yüksekte yerleri temizleme seçeneği bu modelde yok ama onlar için de farklı robotlar geliştiriliyor. Süpürge ve faraş ile karşılaştırırsak, halılı evlerde elektrikli süpürge ya da robot süpürge halıları çekince tozu emiyor. Faraşla o ince tozu halıdan toplayamıyoruz. Herkes için şart değil, bir bezi ıslayıp da silmek de her zaman makul bir seçenek. Jetgiller kıvamına henüz var…

Soru: LAN control özelliği var mı?

Cevap: Soruyu biraz daha açmanız yararlı olur, ancak klasik LAN Control üzerinden gidersek yazılımı açık kaynak olmadığı için dijital bir sistem olarak ağ üzerinden uygulama dışı bir kontrol ve otomasyon zor görünüyor.

Kendi yazdığımız sorulara geçelim:

Soru: TP-Link Tapo RV30 Plus diğer robot süpürgelerle karşılaştırıldığında güç, pil ömrü ve navigasyon açısından nasıl?

Cevap: Şu an piyasadaki en iyi ve en güçlü robot süpürgelerle yarışacak ve çoğunu geçecek seviyede çekiş gücü, çoğunu geçecek kadar iyi, 3 saat dayanabilen bir pil ömrü var. Navigasyon sistemi de hem LiDAR ile gece/gündüz farkı olmadan rahatça yolunu buluyor, hem de jiroskop ile eğimli yerlerde tespit yapıp, sıkıntılı noktalarda düşmeden durabiliyor.

Soru: Navigasyonun limitleri neler? Sorun yaşadınız mı?

Cevap: Tankının çevresi biraz açık olmalı, yanında sandalye olan dar bir yere koyarsanız yuvaya dönerken sorun yaşayabiliyor. Yerde serbest ethernet ve güç kabloları varsa bunlara dolaşıyor, çok serbest kablo olan yerde takılı kalıyor.

Soru: Ses seviyesi nasıl? Halı modu var mı, tankı boşaltırken gürültü yapıyor mu?

Cevap: Ses seviyesi kısılabiliyor, emiş gücü oda oda ayarlanabiliyor. Rutin temizlik saatlerini de ayarlamak iyi oluyor. Halı modu var, kapatılabiliyor. Süpürge normalde sessiz ve sakip süpürebiliyor ama tank boşaltma sesi yüksek ve rahatsız edici. Neyse ki bu ses sık duyulmuyor, birkaç saniyede biten bir işlem.

Soru: Tapo uygulaması nasıl kurulu ve kullanılır?

Cevap: Android ve iOS’ta Tapo uygulamasını indirip kurun, uygulamanın ekranındaki adımları takip edin. Bluetooth ile telefonunuza bağlanacak, bu sayede WiFi bağlantısını yapacaksınız. Daha sonra evde, dışarıda internet üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bütün evi temizletebilir, tek oda ya da her oda için ayar yapabilir, rutin programlayabilirsiniz.

Soru: Paspas işlevini nasıl kullanabilirim? Bir odaya paspas yaptırıp, diğer odayı normal süpürtebilir miyim? Halılarımı ıslatır mı?

Cevap: Evet ama ilk süpürme işini yapar, en son odayı paspaslatırsanız iyi olur. Zira paspas yapana kadar başta kuru ama paspas yaptıktan sonra o bez ıslak ve halıları çok ıslatmasa da nemlendirerek üsse geri döneceğini unutmayın. Taş ya da nemden etkilenmeyen bir parke zeminde istasyon kurar, iş sırasını da iyi ayarlarsanız olur.

Soru: Paspas halıları otomatik algılayıp es geçiyor mu?

Cevap: Hayır, siz bölge ve oda ayarı yapıyorsunuz.

Soru: Paspas işlevini kullanmayacağım, sadece süpürge olarak alayım mı?

Cevap: Evet, bu robot süpürge bir robot süpürge olarak çok başarılı, paspas işlevi de var, işe yarıyor ama ikinci planda, bu yüzden o kısmı kullanmasanız da alınır.

Soru: Bakımı nasıl, çok bakım istiyor mu?

Cevap: RV30 alırsanız çöp tankı ufak ve sık sık boşaltmanız gerekecek demektir. Ayrıca tanksız modellerin içini arada basınçlı hava ile temizlemek gerekiyor. Tanklı modeller çok daha sık kendi kendini boşaltıp tozunu aktardığı için daha az bakım gerektiriyor. Arada HEPA filtresini temizlemeli, evdeki saç ve tüy miktarına bağlı olarak fırçadaki ipleri ve saçları temizlemelisiniz.

Burada 3’lü toz torbası  fiyatını internette 1000 TL olarak görmek biraz pahalı geldi, bu tarz süpürgelerin resmi poşetleri gibi yan sanayi poşetleri de bu fiyat farkı yüzünden çok tercih ediliyor. Keşke kendi tank çöp poşetleri de elektrik süpürgesi toz torbası gibi ucuz ve yaygın olsa. Kodunu ararsanız Tapo RVA200 model toz torbası kullanıyor.

Soru: Fırçası nasıl?  Sizin yaşadığınız durumlar oldu mu?

Cevap: Saç topluyor, temizlemeniz gerekiyor. Halı temizliği için çok iyi, yere yakın ve güzel yapışıp emiyor. Ancak metal teller ve dolaşabilecek ipler fırçayı çok hızlı devredışı bırakabiliyor. Biz ofiste kullandığımız için kablo bağları sorun oldu. Poşet parçaları gibi plastikler de tankı tıkayabiliyor. Evdeki kir türüne göre alt kısmı açıp fırçayı sık temizlemeniz gerekebilir. Bizim haftada bir bakıp kontrol etmemiz gerekiyor. Bazı kullanıcılar ise neredeyse aylarca bakım yapmadan sıkıntısız kullanabilir.

Soru: TP-Link Tapo RV30 Plus büyük evlere uygun mu?

Cevap: Kesinlikle evet, 200 metrekare ve üstü yerler için ufak modelleri bırakıp bunun gibi batarya ömrü uzun olan, şarj olmadan saatlerce temizlik yapabilen ve kendi tozunu gidip istasyona boşaltan modelleri tercih etmelisiniz.

Soru: TP-Link nasıl bir marka?

Cevap: TP-Link Türkiye’de faal, ilgili, yıllardır ağ ürünlerinde ünlendikten ve başarılı olduktan sonra artık akıllı ev ürünleri, alarm, sensör, priz ya da ampul gibi akıllı cihazlarla genişleyen bir marka. Technopat olarak karşımızda soru sorduğumuzda muhattap var, son kullanıcılara servis ve destek de sağlıyorlar, yani güvenilir ve tercih edilir bir marka konumundalar.

Sonuçta TP-Link Tapo RV30 Plus modelini tavsiye eder miyiz? Evet, bütün artı ve eksileri değerlendirdiğimizde bu çok başarılı bir robot süpürge. Temele indiğimizde sadece güçlü süpürge çekişiyle bile en üst düzey robot süpürgelerden birisi oluyor. En pahalı ve güçlü model 6000 Pa’ya ulaşırken, üst düzey süpürgelerden çok azı 5000 Pa verebiliyor, genellikle kullanıcıların iyi çekiyor ve süpürüyor dediği süpürgeler ise 4000 Pa modeller oluyor. Aslında çekişi 2000 – 3000 olanlarda iyi çekmiyor deniliyor, o modeller de çok tekrar yaparak etrafı temiz tutabiliyor.

Tavsiye ettiğimizde alan kullanıcıların büyük kısmı hem süpürme ve temizlik performansından, hem uygulamadaki seçeneklerin çeşitliliğinden fazlasıyla memnun kalacaktır. Herkesin evinde, ofisinde robotlara uygun bir ortam olmayabilir ancak bu cihazlar rutin olarak otomatik çalıştıklarında gündelik hayatı daha temiz ve konforlu hale getiriyorlar.

TP-Link de kullanıcı deneyimi olarak yorumladığımızda bizce  akıllı ev cihazlarında Tapo uygulamasıyla yola devam etmeli ve uzun vadede daha çok robot süpürge sunmayı değerlendirmeli. RV30 Plus da fiyatına göre özellikleriyle oldukça iyi bir alışveriş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
Kadikoy Escort
pendik escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
jojobet giriş
Kadikoy Escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
jojobet