Gitar Çantasından Çıkan Cinayetin Hikâyesi

Halktv.com.tr/ÖZEL

Mihriban Altürk, 10 yıl kadar evli kaldığı Metin Şengül’den sık sık şiddet gördü. Halk TV Akademi’den Berat Karaaslan’ın haberine göre Genç kadın, uğradığı her şiddet sonrası eşi hakkında savcılığa başvuruda bulundu. Mart 2022’ye gelindiğinde ise genç kadın boşanma kararı aldı. Çift 28 Mart 2022’de boşandı. Ancak, ‘ayrılık’ kararını Metin Şengil bir türlü hazmedemedi.

CİNAYET ÖNCESİ KEŞİF YAPTI

Metin Şengül, eski eşinin ailesi ile yaşadığı evin etrafında birçok kez keşif yaptı. Dehşete düşüren olay ise 21 Nisan günü Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşandı. Mihraban Altürk, yanında, olay anında 9 yaşında olan kızı bulunduğu esnada silahlı saldırıya uğradı.

KAÇMAYA ÇALIŞSA DA KURTULAMADI

Metin Şengül, eşi ve kızını sokakta gördüğü an, araçtan indi ve gitar kutusunda gizlediği tüfeği çıkararak eski eşine kurşun yağdırmaya başladı. Genç kadın bir anda neye uğradığını şaşırdı. Mihriban Altürk, kaçmaya çalışsa da kurtulmayı başaramadı. Genç kadın, sokak ortasında eski eşi tarafından öldürüldü. Bu esnada, çiftin kızı da vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

ŞENGÜL: ÖLDÜRME PLANIM YOKTU

Olaydan hemen sonra yakalanan Metin Şengil hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile dava açıldı. Mahkemede savunmasını yapan Şengil, eşi ile birbirlerini severek evlendiklerini ifade etti. Eşini öldürme planının olmadığını söyledi.

KIZINI YARALAMADA 20 YIL HAPİS CEZASI

Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Metin Şengül’e, eski eşini öldürmesi nedeni ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, Şengül’e, kızını da yaraladığı için 20 yıl hapis cezası verdi. Mahkemenin kararına, yapılan itiraz üzerine Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi baktı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Daire, Şengül’e verilen cezada takdir indirimi yaptı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası müebbet hapis cezasına çevrildi. Kızına yönelik yaralama suçundan ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

‘CEZADA İNDİRİM YAPILMASIN’

Öldürülen Mihriban Altürk’ün ailesi adına dosyayı takip eden avukatlar, İstinaf Mahkemesi kararına itiraz etti. Avukatlar, Metin Şengül’e verilen cezada indirim yapılmasının hukuka aykırı olduğuna işaret etti. Yargıtay’a yapılan başvuruda, Şengül’ün, eski eşine yönelik cinayeti, planlı bir biçimde işlediğine işaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx