Taşıt Tanıma Sistemi kayıtları için son gün 30 Nisan

UTTS Tebliği Akaryakıt İstasyonları için Yayımlandı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Resmi Gazete’nin 5 Ekim 2023 tarihli sayısında yayımlanan “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliği” ile akaryakıt piyasasındaki rekabet eşitliği ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele hedefleniyor.

UTTS kapsamında, akaryakıt istasyonlarına Tabanca İletişim Modülü (TİM) ve akaryakıt pompa tabancalarına Taşıt Tanıma Okuyucu Cihazı (TTO) montajı zorunlu hale getirildi. Tebliğe göre, akaryakıt istasyonu işletenlerin en az bir pompa ünitesine 31 Ocak’a kadar TTO taktırmaları gerekmekte. Ayrıca, diğer yakıt türleri için kullanılan pompa ünitelerinde 31 Aralık son tarih olarak belirlenmiş durumda.

TTB Takma Zorunluluğu ve Son Tarihler

Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil olan taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılması gereken düzenleme kapsamında, 31 Ocak tarihine kadar taşıt sahiplerinin TTB montajı yapmaları istenmekte. Birden fazla ya da farklı yakıt türleriyle çalışan taşıtlarda ise son tarih 31 Aralık. Taşıt tanıma sistemi kullanımına yönelik olmayan taşıtlar için ise 1 Temmuz’dan itibaren TTB takılması gerekmekte.

Donanım Montajı ve Son Başvuru Tarihi

Akaryakıt istasyonu işletenler ile taşıt sahiplerinin, cihaz ve iletişim modülü montajı için en geç 30 Nisan’a kadar başvuruda bulunmaları önemli. UTTS kapsamında yapılan akaryakıt satışlarında, taşıt plakası bilgileri yeni nesil pompa ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak iletilmekte.

UTTS genel tebliğinde belirtilen süreler ve düzenlemelere uyum sağlayarak yükümlülüklerinizi zamanında yerine getiriniz. Detaylı bilgi için ‘utts.gov.tr’ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdurrahman Yazıcı – Otomobil

Related Posts

Otomotivde tarihi adım: Ne benzin var ne sarj, yine de çalışıyor!

Otomotiv dünyasında devrim niteliğinde bir adım atan Mazda, yakıt da şarj da gerektirmeyen yeni nesil motor teknolojisini kamuoyuna sundu

Eski Mısır’da tarihi keşif: 4500 yıllık DNA tamamen çözüldü

Bilim insanları, Eski Mısır’da yaşamış bir bireyin ilk kez tam genom dizilimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce, 1985 yılında kısmi DNA çıkarımından sonra bu, genetik araştırmalarda devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul ediliyor. Araştırmanın ayrıntıları, 2 Temmuz’da prestijli bilim dergisi Nature’da yayımlandı.

Büyük kayıp! Renault’a Nissan şoku

Fransız otomobil üreticisi Renault, Nissan’daki hisselerini muhasebeleştirme şeklini değiştirerek 9,5 milyar euroluk nakit dışı zarar açıkladı. Şirketin bu karar, 2025 mali yılının ilk yarısındaki kazançlarını etkileyecek.

Turkcell ve Samsung, 5G iş birliğini büyütüyor

Turkcell ve Samsung, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) duyurdukları Türkiye’de 5G uyumlu akıllı telefon kullanım oranını artırmak ve 5G teknolojisini daha geniş kitlelere ulaştırmak için yürüttükleri iş birliğini güçlendiriyor. Turkcell’e özel üretilecek 5G uyumlu 100 bin akıllı telefonu Turkcell dijital uygulamaları yüklü olarak müşterilere ulaştırmayı hedefleyen taraflar, Ar-Ge ve test çalışmalarında da birlikte hareket edecek.

YouTube canlı yayın kısıtlaması yolda: Kimler etkilenecek?

Youtube yaptığı açıklama ile canlı yayın sisteminde bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı. En önemli değişiklik ise artık 16 yaş altındakiler artık yetişkin olmadan yayın yapamayacak.

Mars yüzeyindeki volkan görüntülendi: NASA’nın paylaşımı gündem oldu

NASA, Kızıl Gezegen Mars’ın gizemlerini aydınlatmaya devam ediyor. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi kısa süre önce, Mars’ın en büyük volkanlarından birine ait, şimdiye kadar görülmemiş bir perspektif sunan dikkat çekici bir görüntü yayımladı. Bu …