Steam, devrim niteliğindeki yeni özelliğini tanıttı!

Valve’ın gözbebeği ve oyuncuların en çok tercih ettiği oyun platformu olan Steam, resmi sosyal medya hesabı aracılığıyla yepyeni bir özelliğin kapıda olduğunu duyurdu. Buna göre, artık oyunların en can alıcı anlarının otomatik olarak video kaydı alınabilecek. Böylece üçüncü parti uygulamalar kullanmak gibi bir zorunluluk ortadan kalkmış olacak.

Game Recording ile farklı bir uygulamaya gerek kalmayacak

2024 yılının ortalarına girdiğimizde, hem oyun hem de sosyal medya dünyasında trendler fazlasıyla değişmiş durumda. Artık bir şeyi paylaşmıyorsak, yapmıyormuş gibi hissetmenin diplerindeyiz denebilir. Bu anlamda Valve, oyuncuların en ilginç, heyecan verici veya keyifli anlarını paylaşabilmeleri için güzel bir yenilikle karşımıza çıktı.

Steam’in yeni Oyun Kaydı özelliği, oyunlarınızı arka planda otomatik olarak kaydetmenizi sağlayacak. Bu sayede, epik bir zafer kazandığınızda ya da komik bir hata yaptığınızda, o anı kaydetmek için klavye kısayolları veya farklı yazılımlarla cebelleşmek zorunda kalmayacaksınız.

Kaydedilen videoları istediğiniz gibi kırpabilecek, Steam’deki arkadaşlarınıza yollayabilecek veya dilediğiniz herhangi bir formatta bilgisayarınızda saklayabileceksiniz.

Bu gelen yenilikle birlikte Steam’in Nvidia’nın güçlü video kayıt aracı Shadowplay’e rakip olduğunu söyleyebiliriz. Valve tarafından getirilen uygulamanın, direkt olarak entegre bir çözüm üretmesi ve üçüncü parti bir yazılım kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırması yeni dönemde piyasada dominant bir rol elde edebileceğini gösteriyor.

Eğer siz de gelen bu yeniliği denemek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit:

  1. Steam’de, Steam > Ayarlar sekmesine gidin.
  2. Açılan sekmede ‘Arayüz’ butonuna tıklayın.
  3. İstemci Beta Katılımı yazan yere tıklayarak ‘Steam Beta Uptade’ seçin.

Bu aşamada Steam tekrardan başlayacak ve Beta ile gelen, video kaydı da dahil olmak üzerre tüm özelliklere kavuşmuş olacaksınız.

Sizler Valve’ın oyunculara sunduğu bu yenilikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Gelen bu video kaydı özelliği, Nvidia Shadowplay’in piyasadaki dominasyonunu kırabilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx