Seçime günler kala rüzgar kimden yana esiyor? Kılıçdaroğlu’na kaybettirecek iki konu!

  • Haber7

Seçime sayılı günler kala mitinglerdeki heyecan yükseliyor. AK Parti’nin düzenlediği mitinglerin önceki seçimlere göre kalabalık geçmesi dikkat çekiyor.

Meydanlardaki coşkuya tanıklık eden Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, bugün dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

ATEŞLİ: KILIÇDAROĞLU’NA KAYBETTİRECEK İKİ KONU!

AK Parti’nin Samsun mitingindeki izlenimlerini aktaran Osman Ateşli “Kılıçdaroğlu’na kaybettirecek iki konu!” başlıklı yazıyı kaleme aldı. Vatandaşların düşüncesini aktaran Ateşli, ilk turda seçimin sonuçlanacağına dair öngörülerin ağır bastığını dile getirdi.

Seçim atmosferiyle ilgili değerlendirmede bulunan Ateşli, Samsunlu vatandaşların düşüncelerini aktararak 7’li koalisyonun HDP ile yaptığı işbirliğinin tepki çektiğini ifade etti.

Osman Ateşli, yazısında şu ifadelerde bulundu:

Ak Parti’nin Samsun mitingini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak, bir grup gazeteci ile yerinde takip ettik. Samsun, Karadeniz’in önemli şehirlerinden. Kurtuluş Savaşımızın ilk adımının atıldığı şehir olması hasebiyle oldukça önemli…

Erken sayılabilecek bir saatte uçağımız Çarşamba Havalimanı’na iniş yaptı. Birkaç saatle telafi etmeye çalıştığımız uykunun mahmurluğu vardı üzerimizde… Karadeniz’in sabah saatlerine özgü nem yüklü dingin havasıyla kendimize geldik. Şehirde, Karadeniz’in ekseriyetle puslu olan havasına inat berrak bir hava hakimdi.

Gelelim seçim atmosferine;

Günün ilk ışıklarıyla sokakları arşınlamaya koyulduk. Samsun’un Ak Parti döneminde büyük emeklerle düzenlemesi yapılan güzel bir sahili var. Kısa bir yürüyüşün ardından Bandırma Vapuruna çıkarma yaptık.

Öğle saati yaklaşırken Saathane Meydanı’ndan tarihi Büyük Cami’ye geçtik. Oradan da Çiftlik Caddesi’ne doğru gezinti yaptık. Çay ocaklarına oturduk. Esnafa, taksiciye hâlini hatırını sorduk. Vatandaşları dinledik. Gençlerle hasbihal ettik. Miting alanına yetişmek için koşturan kadınlardan yorum almaya çalıştık. Sokakta mitinge gittikleri her hallerinden belli olanlara sataştık. İstediğim kıvamda bir muhalife denk gelmeyi de umdum. Ama rastlaşamadık.

Meydanların nabzını tutmak adına edindiğim izlenimleri size aktarayım;

VATANDAŞLAR SEÇİM İÇİN NE DİYOR?

Seçim takvimi yaklaştıkça heyecanın iyice arttığı bir gerçek.

Kulak kabarttığımız her diyalogda bir şekilde seçim gündemi vardı.

İlk turda bu işin biteceğine yönelik öngörüler ağır basıyor. Bazısı, ikinci tura kalma ihtimalini de yok saymıyor.

“Yalancı baharlar vaat edenlere karnımız tok” diyenler oldu. “Çocuklarımızın geleceğini oylayacağız” diyenler de…

“Ahlat’a şükür namazı kılmaya gitmeyi teklif edenler de… Ayasofya mesajı verenler de…

Şehirde toplananların yanı sıra kırsaldan, köylerden gelen binlerce kişi meydana akın etmişti. Bafra’dan, Kavak’tan Vezirköprü’den Çarşamba’dan Ladik’ten gelenler vardı.

Onlardan biri de Ladikli Mustafa Amca’ydı. Muhalefete tepki için yollara düşmüş. Ladik’ten miting için nasıl kalkıp geldiğini anlattı.

 “Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakacağız” sözünü verenlere oldukça kızgındı. Öfkeden sesinin titrediğini hissettim.

Muhalefetin HDP ile yaptığı ittifaka atıfla, “kararımızı kolaylaştırdılar” diyerek gönderme yaptı.

Teşkilattan bir genç, “Ladik’ten bu kadar araç kaldırdığımızı hatırlamıyorum” dedi.

Ladik, Samsun’a yaklaşık 80 kilometre…

“Reis dünyanın öbür ucundan çağırsa yine gelirdik” dediler.

Bu sevginin izahı kolay değil; Erdoğan aşkı!

OY TERCİHİNİ ETKİLEYECEK İKİ KONU!

Anadolu insanı tehlike, tehdit hissetmesin yeter ki… Son günlerde bu seferberlik havası var. Vatandaşlara göre 14 Mayıs bir kez daha “safını belirleme seçimi”

Karadeniz dindar milliyetçi bir coğrafya…

Oy tercihinde iki konu belirgin bir şekilde öne çıkıyor;

Vatandaşların özellikle HDP ile iş birliğine büyük tepkisi var.

Bir diğer çekinceleri, muhalefet partilerinin ülkeyi yönetebileceğine inanmıyor. Muhalefetin iş başına gelmesi halinde, mevcut hizmetlerin devamına yönelik çok ciddi endişeler var. Bunu da çok açık bir şekilde dile getiriyorlar.

Deprem bölgesindeki illere yaptığımız ziyaretlerde de aynı çekince yoğun bir şekilde dile getirilmişti.

SAMSUN’DA İKİ MEYDAN DOLDURAN KALABALIK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge saat 17.00 gibi geldi. Erdoğan’ı Samsun’da da çok coşkulu bir kalabalık karşıladı. Kalabalık gerçekten etkileyiciydi. Meydana sığmayan Samsunlular alanın dışına bile taşmıştı.

Son günlerde sağlığı üzerinden yapılan polemiklere cevap olması adına şu notumu da paylaşayım. Erdoğan, Giresun ve Ordu mitinglerinin ardından Samsun’a gelmişti. Bir gün önce de Rize ve Trabzon mitingleri oldu. Bu yoğun tempoya rağmen yorgunluk belirtisi hissettirmedi.

Erdoğan, “Samsun 14 Mayıs’ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? Samsun 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz? Samsun Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz?” diye sordu.

Büyük coşkuyla mukabele alınca, “Bu iş Samsun’da bitmiş demektir.” dedi. Süper Lige yükselen Samsunspor’u, oyuncuları, teknik ekibi tebrik etti.

14 MAYIS’TA BALO SONA ERİYOR!

Erdoğan, “Bu Samsun sevilmez mi? Hele 14 Mayıs’ta akşamında sevdamız o balkonda inşallah gerçekleşecek. Yürüyoruz, 14 Mayıs’a yürüyoruz. Sandıkları patlatmaya yürüyoruz. Şu anda karşımdaki tablo bunu gösteriyor. Bizi aşkla bağrına basan Samsunlu kardeşlerime saygılarımı iletiyorum. Milli mücadeleye öncülük eden Samsun, Türkiye Yüzyılı’nın da sancaktarı olacaktır. Meydanların dili bize bunu söylüyor gösteriyor. On binler bize onu anlatıyor. Burada şu anda caddeler hariç 120 bin kişi var. Bay Bay Kemal naber? Bak meydan gör.” sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’na sataştı. Sözlerini, “14 Mayıs’ta bu maskeli baloya son vereceğiz.” diyerek bitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüden inerken bizlerle selamlaşıp fotoğraf çektirdi. Kendisiyle ayaküstü meydan kritiği yaptık. Çok moralliydi. Karadeniz gezisi, önceki seçimlerde olduğu gibi, Erdoğan’a yine moral ve motivasyon sağlamıştı.

BU SEÇİMİN EN BÜYÜK SÜRPRİZİ GENÇLER!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her mitinginde bulunan, sahneden meydanları analiz edebilen en yakınındaki bir ismin gençlerle ilgili gözlemi oldukça çarpıcıydı;

“Bu seçimin en büyük sürprizi gençler. Hani Ak Parti’de gençlik yok filan algısı yapılıyor ya… Meydanlar bu iddiaları yalanlıyor. Bütün gençlik miting meydanlarında… Dip dalga gibi geliyorlar.”

Bu sözlere ilave yapacak olursak; Kadınların da meydanlardaki yeri önemli. Onlar da mitinglere büyük ilgi gösteriyor.

MEYDANLARIN DİLİ YÜZDE KAÇ OY YAPAR?

Meydanlar son iki haftada çok başka bir şey söylüyor. Erdoğan’ın katıldığı mitingler açılış törenleri olağan üstü ilgi görüyor. Seçim günü yaklaştıkça kararlar da netleşiyor. Flu alanlar kayboluyor.

Meydanların hepsi hınca hınç dolu… Meydanları dolduran vatandaşların verdiği mesajla, anketler büyük ölçüde örtüşüyor.

Meydanların sandığa yansıması ne olur 14 Mayıs Pazar günü daha net anlayacağız.

Kişisel tahminim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 52 bandına yakın bir oy alacağı yönünde… Cumhur ittifakının vekil sayısı 320-325’i bulabilir.



Önce Samsun 1’inci sıra adayı Ticaret Bakanı Mehmet Muş’la ayak üstü sohbet ettik. Polis helikopterinden çekilen görüntüler üzerinden meydandaki kişi sayısıyla ilgili tahminler yürüttük. Cumhurbaşkanı ile alana gelen İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun hepimizle tek tek tokalaştı. Numan Kurtulmuş, İbrahim KalınÇiğdem Karaaslan ve Akif Çağatay Kılıç’la da selamlaştık. Bulunduğumuz yerden mitingi takip eden başka önemli isimler de vardı.

Kısa bir süre önce büyük bir rahatsızlık geçiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de mihmandarlığımızı yapan isimlerden biriydi. Cumhurbaşkanlığımızın basın ekibinden arkadaşlar ile İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü de bizimleydi. Mustafa Demir şehirdeki son durumla ilgili çok önemli bilgiler verdi. Seçimle ilgili tabloyu özetledi. Ak Parti’nin Samsun’da Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde oy aldığı bilgisini verdi.  Rahatsızlığına rağmen meydanda mitingi sonuna kadar takip edenler arasındaydı.

Bitirirken;

Önceki gün Van, Erzurum mitingleri oldu. Meydanlarda aynı coşku vardı. Samsun’da sadece alanda 120 bin kişi vardı. Meydanı çevreleyen caddelerle beraber 140 bin kişiden bahsediliyor. Neredeyse şehrin 10’da birine tekabül eden kişi meydanı doldurmuştu. Dün Kayseri’de polis kaynaklarına göre alana girenlerin sayısı 180 bini aşmıştı.

Kayseri’nin toplam nüfusu yaklaşık 1,5 milyon… Şehir nüfusunun 10’da birinden daha fazlası Erdoğan mitingine katılmış. Dün Erzurum da aşağı yukarı öyleydi. Bugün gerçekleşecek Büyük İstanbul Mitingi’nde hedef 1 milyon…

Kitleler Türkiye’ye ve Erdoğan’a sahip çıkmak için akın akın meydanlara yürüyor. Sandığı da aynı heyecanla bekleyen en az bir yüzde 50 var.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın günlerdir hazırlık yaptığı Büyük İstanbul Mitingi bugün bize çok şey söyleyecek.

İzleyip yorumlayacağız!

HASAN ÖZTÜRK: ERDOĞAN’IN SESİ MİLLETE; MİLLETİN SESİ ERDOĞAN’A ULAŞTIKÇA…

Hasan Öztürk, “Erdoğan’ın sesi millete; milletin sesi Erdoğan’a ulaştıkça…” başlıklı bugünkü yazısında, Kayseri mitingindeki gözlemlerine yer verdi.

Kayseri’deki coşku ve kalabalığa dikkat çeken Öztürk, Kayserililerle yaptığı görüşmeleri aktardı. Öztürk, Kayserili vatandaşların seçimlerde Erdoğan’ın açık ara önde bitireceği düşüncesinde olduğunu belirtti.

Hasan Öztürk, izlenimlerini şöyle aktardı:

Kayseri’de böyle bir coşku ve kalabalık hiç görmedik” diyordu Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç.

 Aynı cümlenin benzerini eski selediye başkanı ve milletvekili Şükrü Karatepe de kurdu. “15 yaşından bu yana 50 yıldır bu şehirde siyaset yapıyorum böyle bir coşkulu kalabalık ve büyük bir miting görmedim.”
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beklerken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar geldi. Çok heyecanlıydı. Selamlaştık, “Oo beyefendi gördünüz mü memleketimizin insanını” dedi. Akar’ın liste başı olduğu Kayseri’de meydanı dolduran kalabalık Erdoğan’ı beklerken bile hiç yerinde durmadı. Saatlerce çalınan seçim şarkılarına eşlik etti.

ERDOĞAN DA MEYDANLARI DOLDURANLAR DA MEMNUN

Bir çok Kayserili ile konuştum meydanda ve sokak aralarında. Esnaf da vardı içlerinde, ev hanımları da.

Hepsinin ortak sorusu, “Seçimde siz öngörüyorsunuz” sorusuydu.

Aynı soruyu biz de onlara sorduğumuzda neredeyse hepsi, “açık ara Erdoğan’ın kazanacağı”na ilişkin cümleler kurdu.

Kayserililer büyük bir motivasyonla meydanı doldurmuş, coşkuyla Erdoğan’ı beklemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydana geldiğinde selamlaşma şansımız oldu.

En son Çankaya Köşkü’nde “hafifi rahatsızlandığı” gece görüşmüştük o nedenle “Nasılsınız” diye sordum. Yüzünde ortamdan duyduğu memnuniyet ifadesi vardı, “Elhamdülillah çok iyiyiz” dedi.  Elimi sıktı tebessüm etti sahneye yürüdü.

Sahneye çıktığında meydan dalgalandı, bayraklar dalgalandı, kalabalık dalgalandı!

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun 17/25 Aralık montaj tapelerinin “üretilmiş” olduğunu kabul ettiği açıklamaya atıf yaptığı anlarda o dönemin bakanlarından Zafer Çağlayan’a gözlerim takıldı.

Etrafındakilere şöyle diyordu, “O montaj tapeler üzerinden insafsızca saldırıyordu Kılıçdaroğlu; şimdi kendisi kabul ediyor montaj olduğunu...”

Cumhurbaşkanı Erdoğan alandakilerin sayısını “135 bin” olarak açıkladı.

Ama meydana çıkan caddeler ve sokaklar ile Kale’nin etrafındaki gözlemlerimiz çok daha fazla kalabalığın Erdoğan’a destek vermek için geldiğini gösterdi. 200 bine yakın bir kalabalık Erdoğan’a destek verdi.

MEYDANLAR “DİP DALGANIN HABERCİSİ” GİBİ

Erdoğan, Kayseri’den mutlu ayrılırken çok önemli kurmaylarından birinin yorumu şöyleydi, “Anadolu şehirlerinde gördüğümüz ‘Onu kimselere yedirmeyiz’ tepkisi bir  dip dalgaya neden olabilir!  Anketlerde başa baş bir sonuç çıkarken, meydanlarda 2014 seçimlerinin havası var. Van’da, Erzurum’da, Samsun’da gördüğümüz olağanüstü teveccüh bir dip dalganın habercisi gibi..!”

ÖZGÜVENLE YAPILAN O AÇIKLAMA…

Bu arada dün saban Erdoğan’ın sosyal medya hesabından paylaşılan ve bi nevi “Balkon konuşması” olarak değerlendirilen sözlerine de meydandaki kurmaylarına sordum. Erdoğan’ın tüm milleti kucaklayan paylaşımını Ertuğrul Özkök gibi yazarlar “yenilgiyi kabul etme açıklaması” şeklinde yorumlamasını da hatırlattım.

Bilakis kendinden emin, kazanacağından emin, özgüvenle yapılmış bir açıklama” cevabı verdiler.

Erdoğan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 14 Mayıs seçimlerinde tüm Türkiyenin kazanacağını vurgulayarak birleştirici mesajlar vermişti. “Türkler, Kürtler, Araplar, Sünniler, Alevilerle” 85 milyon kazanacak vurgusu yaptığı konuşma, bir yönüyle de  seçim öncesi son haftanın Erdoğan açısından nasıl değerlendirileceğinin de bir habercisi.

***

Kayseri Ak Parti’nin kalelerinden, tamam! Peki Van? Peki İzmir?

Örnekleri çoğalta biliriz. O şehirlerde de olağanüstü kalabalıklar Erdoğan’ı bağrına bastı.

Gözlemimiz şudur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi vatandaşa, vatandaşın sesi Erdoğan’a ulaştıkça büyük bir sinerji oluşuyor.

Son haftaya girilirken bugün de dev İstanbul mitingi var..

Sonrası Allah kerim.

Erdoğan için, “Millet için yaptığın emeklerin boşa gitmesin” diye avazı çıktığı kadar haykırarak nice insanımızın duasına şahit oldum Kayseri’de..!

Kalın sağlıcakla.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dinamobet
1xbet
nakitbahis
ngsbahis
bahigo
onwin
paribahis
perabet
piabet
pinup
pulibet
redwin
sahabet
bahigo
perabet
ngsbahis
onwin
bahiscom
paribahis
belugabahis
tipobet
piabet
pulibet
sahabet
setrabet
slotbar
superbahis
timebet
tipobet
tumbet
vdcasino
vevobahis
bahiscom
casibom giriş
lidyabet giriş
lidyabet
jojobet
betmarlo giriş
marsbahis giriş
betcup giriş
bets10
Asyabahis
betmoon
betnano
bahigo
limanbet
makrobet
mariobet
meritking
mobilbahis
mostbet
cratosslot
sekabet
dinamobet
bahigo
perabet
ngsbahis
onwin
bahiscom
paribahis
belugabahis
tipobet
bahigo
onwin
bahigo
betcup
matbet
mariobet
mariobet
setrabet giriş
supertotobet giriş
tarafbet giriş
tipobet giriş
tulipbet giriş
tümbet giriş
vdcasino giriş
winxbet giriş
betpark
betroad
bets10
bettilt
betvole
casibom
casinomaxi
casinoper
dinamobet
grandpashabet
goldenbahis
holiganbet
hovardabet
imajbet
interbahis
jojobet
asyabahis
bahsegel giriş
bahsegel giriş
casibom giriş
betvole
casibom
bets10
casinomaxi
casinomaxi
casinoper
cratosslot
dinamobet
dumanbet
grandpashabet
betvole
casibom
bets10
casinomaxi
casinomaxi
casinoper
cratosslot
dinamobet
dumanbet
grandpashabet
superbetin
sekabet giriş
avcılar escort
esenyurt escort
bahçeşehir escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
şişli escort
istanbul escort
esenyurt escort
avcılar escort
tarafbet
betist giriş
showbet
xslot giriş
favorislot
barn festival
pragmatic slot oyunları
radissonbet
egt oyna
betmarlo
floating dragon oyna
bonus hunt" rel="dofollow">bonus hunt">bonus hunt
aresbet
tombala oyna
wild wild riches oyna
betibom
dog house megaways
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
wild west gold oyna
markaj giriş
trwin giriş
altıncasino
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
sugar rush oyna
hiperwin
sweet bonanza oyna
diyarbet
diyarbet
mrbahis
favorislot
markaj giriş
trwin
big bass bonanza oyna
gates of olympus oyna
egt oyna
favorislot
markaj giriş
trwin
betingo
bahisbudur
casi pol
casipol giriş
casipol giriş
casipol
casipol
romabet
mrbahis
casipol şikayetvar
casipol giriş
casipol twitter
casipol şikayet
casipol
casipol güncel giriş
casipol güncel
casipol giriş
casipol girişi
tuzla escort
venüsbet
winxbet
orisbet
padişahbet
palacebet
paribahis
parmabet
perabet
piabet
pinup
polobet
pusulabet
redwin giriş
ligobet
Kadıköy Escort
bahis Siteleri
romabet
matadorbet
mariobet giriş
asyabahis
slotbar
xslot
rexbet
romabet
sahabet
savoybetting
savoybetting
sekabet
setrabet
tipobet tarafbet sekabet süperbetin süpertotobet tulipbet tümbet vdcasino onwin onbahis oleybet norabahis neyine giriş
kralbet
matadorbet
markajbet
matbet
milanobet
milosbet
mobilbahis
mostbet
mrbahis
nakitbahis
extrabet
favoribahis
favorisen
gobahis
gorabet
grandpashabet
hilbet
ikimisli
imajbet
intobet
jasminbet
jetbahis
jojobet
klasbahis
betorspin
betpark
betpas
betper
betroad
betsat
bettilt
betturkey
betvole
casibom
casinovale
celtabet
dinamobet
discountcasino
dumanbet
elexbet
elitbahis