Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği, Uganda’da 1066 su kuyusu açtı

AA

Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği, hayırseverlerin elini Doğu Afrika ülkesine uzattı.

“Bir Damla Umut Projesi” kapsamında hayırseverlerin destekleriyle Uganda’daki 1066’ncı su kuyusu açıldı.

Kurban Bayramı faaliyetleri kapsamında Kampala’ya gelen heyet, kente 30 kilometre uzaklıktaki Musabala kasabasında su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

Bölge halkı temiz suya kavuşuyor

Açılış için düzenlenen törene, dernek temsilcileri, din adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Derneğin Kurumsal İletişim Koordinatörü İskender Tagiyev, su kuyularıyla bölge halkını temiz suya kavuşturduklarını söyledi.

“Günde 500 bin insan içme suyuna erişebiliyor”

Daha önce olduğu gibi bundan sonra da Uganda halkının yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Tagiyev, şunları dile getirdi:

Dernek olarak kuraklıkla mücadele eden 30’dan fazla ülkede Bir Damla Umut Projesi kapsamında su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Yıl içerisinde açılan su kuyuları, her gün içme suyu temin etmek için çile çeken yerel halk arasında büyük sevince neden oluyor.

Bu çalışmayla, kirli içme sularından doğabilecek hastalıkların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Şimdiye kadar Uganda’da açtığımız su kuyularıyla günde 500 bin insan temiz içme suyuna erişebiliyor.

“Su kuyularını açmaya devam edeceğiz”

Kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden zorlu coğrafyalarda temiz suya erişmenin oldukça zor olduğunu belirten Tagiyev, şöyle dedi:

Projemiz kapsamında milyonlarca insana umut olduk, bölgede yaşayan yerel halkın içme suyuna erişiminin zor olduğu Yumbe, Musabala, Bombo ve Kungu’da dahil Uganda genelinde su kuyularını açmaya devam edeceğiz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx