Kulakta kalp atışı… Bu aslında 2 hastalığın belirtisi olabilir

Cerrah Anthony Youn: Nabzı Kulak Çınlaması Dikkat Edilmesi Gereken Bir Semptom Olabilir

Amerikalı cerrah Anthony Youn, bir TikTok videosunda yatarken duyulan donuk, ritmik sesin şah damarıyla bağlantılı olabileceğini açıklıyor. doctissimo’nun haberine göre Dr. Anthony Youn, bu tür semptomlar konusunda uyarıyor. “Yanınızda yatarken veya özellikle ayakta dururken kalbinizin atışını sürekli duyuyorsanız, bu nabızlı kulak çınlaması olabilir” diyen Youn, bu durumun genellikle zararsız olduğunu, örneğin aşırı kafein tüketiminin bir sonucu olabileceğini belirtiyor. Ancak, bazen daha ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceği için dikkatli olunması gerektiğini de vurguluyor.

Tümör Belirtisi de Olabilir

Cerrah Dr. Anthony Youn’a göre, kalbinizin atışını duyduğunuz nabızlı kulak çınlaması, yüksek tansiyon, ateroskleroz yani atardamarların sertleşmesi veya anormal kan damarı düğümlenmesinin bir belirtisi olabilir. Ayrıca, bu ses hipertiroidizm vakalarında da görülebilir. En ciddi durumlarda ise, baş veya boyunda (genellikle iyi huylu) bir tümörün varlığını işaret edebilir. Bu nedenle, belirtilerin devam etmesi durumunda bir uzmana başvurmak önemlidir.

Related Posts

Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lensle denize veya havuza girmenin göz sağlığı açısından ciddi enfeksiyon riskleri barındırdığını vurguladı.

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.