Kahvenizi Bu Kupalarda İçiyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor

Kahvenin faydaları uzun zamandır bilinmektedir. Hatta Harvard Health Publishing’in araştırmasına göre günde 3-4 fincan kahve içenlerin daha uzun ömürlü olma ihtimalinin daha yüksek olduğu belirtilmiştir. 122 yıl gibi inanılmaz bir ömre sahip Jeanne Calment’in kahvaltıda sütlü kahve içtiği de bu tezi desteklemektedir.

Ancak kahvenin faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için kupanın rengi de önemlidir. Kırmızı ve turuncu renklerde sırlanmış kupalar genellikle kurşun içerir ve bu da kahvenize zehirli maddeler salınabilir.

Peki hangi kupalar güvenli?

Cam, seramik ve paslanmaz çelik kupalar: Bu malzemelerden yapılmış kupalar kurşun içerme riski taşımaz ve kahvenizin tadını etkilemez.
Plastik ve alüminyum kupalardan uzak durun: Bu malzemeler camlı kupalarda olduğu gibi istenmeyen maddelerin açığa çıkmasına neden olabilir.

SADECE RENK DEĞİL, PSİKOLOJİ DE ÖNEMLİ!

Yapılan bir araştırmaya göre kahvenin beyaz bir kupadan içilmesi, mavi veya şeffaf bir kupadan içildiğine kıyasla daha az lezzetli algılanmasına neden olabilir. Bu nedenle kahvenizin tadını en iyi şekilde almak için sevdiğiniz renkte bir kupa seçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx