İspanya’nın En Büyük Bankası Hack’lendi: 2 Milyon Dolar Fidye İsteniyor

İspanya’nın en büyük bankası olarak bilinen Santader, büyük bir hack olayı ile karşı karşıya kaldı. 2018 yılında Ticketmaster’ı hack’leyen ve 560 milyon kullanıcının verisini ele geçiren hacker grubu, bu kez de milyonlarca müşterisi olduğu bilinen Santader’i hack’ledi.

Kendilerine “ShinyHunters” adını veren hack grubu tarafından yapılan açıklamaya göre 30 milyon kişiye ait hesap bilgileri ile ile 28 milyon kredi kartı ve şirketin insan kaynakları biriminde çalışan bazı personellerin bilgileri ele geçirildi. 

ShinyHunters, veriler karşılığında 2 milyon dolar istiyor!

Financial Times’ın bildirdiğine göre ShinyHunters, ele geçirdiği verileri 2 milyon dolar fidye karşılığında iade edebileceğini söylüyor. Ancak Santader yönetimi, bu teklifi reddedecek gibi görünüyor. Zira hem kolluk kuvvetleri ile çalışmalar devam ediyor hem de banka yönetimine göre şifre veya kimlik bilgisi gibi hassas veriler ele geçirilemedi. 

ShinyHunters’ın açıklamasına göre gerçekleştirilen saldırı, bankacılık sektöründe yaşanan en büyük siber saldırılardan bir tanesi. Ancak Santader yönetimi, bu iddia ile ilgili de hiçbir şey söylemedi. Bakalım bu olay, nasıl kapanacak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx