İl içi tayin sonuçları: Öğretmen il içi tayin sonuçları açıklandı mı?

Kadrolu öğretmenler isteğe bağlı olarak il içi tayin için yaptığı başvurular geçtiğimiz günlerde sona erdi. MEB tarafından yapılan açıklamada il için tayin sonuçları için tarih verilirken, atama takvimi de paylaşıldı.

İL İÇİ TAYİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğretmen il için tayin sonuçları, MEB tarafından 22 Mayıs Çarşamba günü personel.meb.gov.tr sayfasında açıklanacak.

ÖĞRETMEN İL İÇİ TAYİN NASIL YAPILACAK?

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 17 Mayıs 2024 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

İl içi yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Aşama Tarih Aralığı Detay
Başvuruların Alınması 13 Mayıs 2024 – 17 Mayıs 2024 Adaylar sistem üzerinden başvurularını gerçekleştirir.
Atamaların Valiliklerce Gerçekleştirilmesi ve Sonuçların İlanı 22 Mayıs 2024 Adaylar sisteme giriş yaparak atama sonuçlarını görüntüleyebilir.
İnha Listelerinin İlgili Valiliklerce Sisteme Girilerek Atama Kararnamelerinin Oluşturulması 22-23 Mayıs 2024 Valilikler, inha listelerini sisteme girer ve atama kararnameleri oluşturulur.
Görevden Ayrılma İşlemleri 14 Haziran 2024 itibariyle Mevcut görevdeki personeller, yeni atanan personellere görevlerini devrederek 14 Haziran 2024 tarihi itibarıyla görevden ayrılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx