Çinli telefon üreticileri, Google’sız Android üzerinde çalışıyor olabilir




Çinli Telefon Üreticileri Google’sız Android Üzerinde Çalışabilir

Donald Trump’ın ilk döneminde, Amerikan şirketlerinin Huawei ile iş yapması yasaklandı ve Huawei’nin Google Play Store ve diğer hizmetlere erişimi engellendi. Yeniden başkan seçilen Trump, Çin ile ticaret savaşını yeniden canlandırdı. Bu durumdan etkileneceğini düşünen Çinli akıllı telefon üreticilerinin alternatif bir plan üzerinde çalıştıkları iddia ediliyor.

Google servislerine erişimi kısıtlanan Huawei, HarmonyOS işletim sistemini geliştirerek ekosistemini sürdürmeye devam ediyor. Son bilgilere göre Xiaomi, Oppo, Vivo ve OnePlus gibi şirketler, Huawei ile iş birliği yaparak Google’dan bağımsız bir Android sürümü oluşturmayı planlıyor.

HyperOS 3, bu geçişin temelini oluşturabilir

Bu bağlamda, HyperOS 3’ün bu geçişin öncülüğünü yapacağı söyleniyor. Ancak bu şirketlerin ne kadar iş birliği yapacakları veya Huawei’nin projedeki rolü net değil.

Huawei, geliştirdiği sistemde Android uygulamaları desteğini tamamen kaldırmıştı. Xiaomi ve diğer firmaların da aynı adımı atıp atmama konusunda belirsizlik var. Ayrıca, Huawei’nin geliştirdiği Ark Compiler ve Petal Maps gibi araçları kullanıp kullanmayacakları da net değil.

En son verilere göre, Xiaomi şu anda Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda. Huawei, Oppo ve Vivo gibi markaları takip ediyor. Bu dört firma, Çin’de satılan telefonların yaklaşık üçte ikisini oluşturdu. Huawei, küresel pazardaki liderliğini kaybetmiş olsa da, Xiaomi, Vivo ve Oppo dünya çapında hala en çok satan markalar arasında. Eğer bu şirketler Google’sız telefonlar üretmeye başlarsa, küresel akıllı telefon pazarını önemli ölçüde etkileyebilir.

Related Posts

Otomotivde tarihi adım: Ne benzin var ne sarj, yine de çalışıyor!

Otomotiv dünyasında devrim niteliğinde bir adım atan Mazda, yakıt da şarj da gerektirmeyen yeni nesil motor teknolojisini kamuoyuna sundu

Eski Mısır’da tarihi keşif: 4500 yıllık DNA tamamen çözüldü

Bilim insanları, Eski Mısır’da yaşamış bir bireyin ilk kez tam genom dizilimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce, 1985 yılında kısmi DNA çıkarımından sonra bu, genetik araştırmalarda devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul ediliyor. Araştırmanın ayrıntıları, 2 Temmuz’da prestijli bilim dergisi Nature’da yayımlandı.

Büyük kayıp! Renault’a Nissan şoku

Fransız otomobil üreticisi Renault, Nissan’daki hisselerini muhasebeleştirme şeklini değiştirerek 9,5 milyar euroluk nakit dışı zarar açıkladı. Şirketin bu karar, 2025 mali yılının ilk yarısındaki kazançlarını etkileyecek.

Turkcell ve Samsung, 5G iş birliğini büyütüyor

Turkcell ve Samsung, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) duyurdukları Türkiye’de 5G uyumlu akıllı telefon kullanım oranını artırmak ve 5G teknolojisini daha geniş kitlelere ulaştırmak için yürüttükleri iş birliğini güçlendiriyor. Turkcell’e özel üretilecek 5G uyumlu 100 bin akıllı telefonu Turkcell dijital uygulamaları yüklü olarak müşterilere ulaştırmayı hedefleyen taraflar, Ar-Ge ve test çalışmalarında da birlikte hareket edecek.

YouTube canlı yayın kısıtlaması yolda: Kimler etkilenecek?

Youtube yaptığı açıklama ile canlı yayın sisteminde bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı. En önemli değişiklik ise artık 16 yaş altındakiler artık yetişkin olmadan yayın yapamayacak.

Mars yüzeyindeki volkan görüntülendi: NASA’nın paylaşımı gündem oldu

NASA, Kızıl Gezegen Mars’ın gizemlerini aydınlatmaya devam ediyor. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi kısa süre önce, Mars’ın en büyük volkanlarından birine ait, şimdiye kadar görülmemiş bir perspektif sunan dikkat çekici bir görüntü yayımladı. Bu …