CHP’li Barut: Yeterli üretim ve tüketim için destek şart

CHP Milletvekili Ayhan Barut: Üretim Olmadan Gıda Egemenliği Mümkün Değil

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, üretim olmadan gıda egemenliği kavramının geçerli olamayacağını belirterek, üreticilere ve halka destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Barut, çiftçilerin ve vatandaşların ekonomik zorluklar içinde olduğunu ifade ederek, “Halkın ve çiftçinin desteklenmesi üretim ve tüketim dengesini korumak adına hayati önem taşımaktadır. Maliyetlerin artması ve yükselen faizler gibi sorunlara çözüm bulunmazsa, gıda egemenliğimizi kaybedebiliriz” dedi.

“Faizler Krizi Derinleştiriyor”

Ayhan Barut, AKP döneminde yaşanan ekonomik krizin açlığı ve yoksulluğu artırdığını, geniş çapta bir kaosun hüküm sürdüğünü ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tarihimizde yaşanan en büyük ekonomik krize sebep olanlar, artan vergiler, zamlar, büyüyen yoksulluk tablosunu görmeye devam ediyor. AKP iktidarı yanlış politikalarından vazgeçmediği sürece, her geçen gün karanlık tablo derinleşiyor. Ülkemizde sanayiciden esnafa, çiftçiden emekliye kadar herkes zorluk içinde. Banka faizleri tavan yaparken, enflasyon hızla artıyor. Açlık, yoksulluk ve sefalet karşımızda. Ticari kredi faiz oranları özel ve kamu bankalarında neredeyse yüzde 70’e dayandı. Borç batağında olan vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Sanayici, çiftçi ve iş insanları bu maliyetler altında eziliyor. Ülke ekonomisi üretemez hale geldi. Bu faizlerle birlikte ticaret durma noktasına geldi. Çözüm için daha fazla beklemek mantıksız.”

“Çiftçilerin Sorunlarına Çözüm Bulunmalı”

Gıda egemenliğinin temel dayanağı olan çiftçilerin yaşadığı zorluklara ve çözüm önerilerine değinen Barut, şunları söyledi:

“Tarımsal üretimde kullanılan kredi miktarlarının artırılması gerekiyor. Çiftçiler, yüksek maliyetlere rağmen üretmeye çalışıyor. Kuraklık ve doğal afetler nedeniyle tarımsal üretimdeki finansman sorunları artıyor. Devlet destekli kredilerin miktarları yeterli seviyede değil. Enflasyon, maliyet artışları ve zamlar çiftçileri olumsuz etkiliyor. Bu sorunların çözülmemesi gıda egemenliğimizi ve tarımsal üretimi tehdit ediyor. Çiftçilerin sesine kulak verilmeli ve sorunlara çözüm bulunmalıdır.”

Related Posts

O tarihi kaçıran yandı ! Fiyatı 500 kata çıkıyor

– Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugüne kadar 32 milyon 817 bin 997 ehliyet yenileme başvurusu yaptı. Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 549 bin 583 kişi bir ay içinde ehliyetlerini yenilemezlerse, belgeleri …

Kripto para piyasası yılın ilk yarısını hareketli geçirdi

Kripto para piyasasına yılın ilk 6 ayına fiyat rekorları, ABD ve Başkan Donald Trump’ın bu konudaki hamleleri ile Türkiye’deki düzenleme çalışmaları damga vurdu.

Benzin, sigara ve alkole otomatik zam geliyor: Hepsinin fiyatı yarın değişecek

3 Temmuz’da açıklanacak Yİ-ÜFE verileriyle birlikte, ÖTV’ye bağlı olarak benzin, motorin, LPG, sigara ve alkollü içkilerde otomatik zam bekleniyor. Öngörülen artış oranı yüzde 14.61. Zamlar, fiyatlara anında yansıyacak.

Akaryakıtta son durum: Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıtta son durum: Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Plansız ekilen alan karpuzu vurdu

Başta Çukurova olmak üzere bölgede talebin üzerindeki karpuz üretimi, karpuzda fiyatı hızlı düşürüyor. Tarlada 2 liraya kadar düşen fiyat nedeniyle çiftçi ürünü toplamıyor; özellikle nakliye bedelleriyle büyük şehirlerde ise karpuz tezgahta 10-14 lira arasında fiyatlara satılıyor.

Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’luk hissesini satmak için görüşmeler yürütüyor

Rusya, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49’luk hissesini satmak için görüşmeler yürütüyor