Atanamayan Sağlıkçılar Hazine ve Maliye Bakanlığı Önünde Eylem Yaptı

Atama Bekleyen Sağlıkçılardan Hazine ve Maliye Bakanlığı Önünde Eylem

ANKARA – Sağlık personeli atamasını bekleyen grup, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önünde toplandı ve atama taleplerini iletti. Grup sözcüsü Ahmet Esmertaş, “Sağlık personeli unvanlarından istihdam yapılmalı ve Sağlık Bakanlığı’nın yeni tesisleri için ek kadro ve bütçe ayrılmalıdır” dedi.

Kamu Birliği Konfederasyonu, Genç Sağlık Sendikası ve Sağlıkçı Birliği, sağlık personeli ataması için Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Genç Sağlık Sendikası Sözcüsü Ahmet Esmertaş, “Sağlık Bakanlığı’nın son 1.5 yılda herhangi bir personel alımı yapmadığını ve atama bekleyen gençlerin umutsuzluğa sürüklendiğini” belirtti. Esmertaş, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlık personeli için 37 bin kişilik kadro onaylandı ancak bu yetersiz. Sağlık hizmeti sunmayan alanlardaki kadrolar, sağlık sistemine katkı sağlamaz” dedi.

Esmertaş, tasarruf politikaları sebebiyle atamanın ikiye bölünmesinin sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyeceğini vurgulayarak, “37 bin kişilik kadro, bölünmeden sağlık personeline yönelik kullanılmalıdır. Sağlık Bakanlığı’nın yeni tesisleri için ek kadro ve bütçe ayrılmalıdır” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / OĞUZHAN HALİL ÖZBEK – Yerel

Related Posts

Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lensle denize veya havuza girmenin göz sağlığı açısından ciddi enfeksiyon riskleri barındırdığını vurguladı.

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.